söndag 3 juli 2011

leva i kartong

Under midsommarhelgens långa resande hann jag komma en bit på Morris. Stickar nu ärmarna samtidigt på rundsticka. Vågar nästan aldrig sticka en ärm i taget. Eftersom mitt stickande är så ryckvist och utspritt över tid kan en ärm-i-taget utvecklas till två totalt olika ärmar. I min stickhistoria finns flera olika ärmprojekt som gått i stöpet för att jag inte kom ihåg hur jag gjorde den förra ärmen, eftersom jag aldrig helt klarar av att följa beskrivningar utan att börja förändra mönstren en smula här och lite där. Då har det lätt blivit att jag har känt mig för petig för att sticka den andra ärmen på känn med oklart resultat och alldeles för lat för att sticka om den första. Alltså – ännu ett projekt i stå.

Dessutom är det väl inget fel på västar?

När stickare i bloggvärlden skriver om att de tar tag i sina UFOs känner jag stor respekt. Själv tycker jag det är alldeles för … riskabelt … för självkänslan.

Stickprojektskökkenmöddingen…

Hur som haver, dessvärre verkar det som att jag packat bort ett antal nystan till Morris i det eviga husbyggeprojektets flyttkartongsboende. Dessa lär inte flyta upp till ytan förrän sent i höst.

Köpa nya? Vänta?

4 kommentarer:

 1. hurra!!!
  ordet kökkenmödding :)
  har aldrig hört nån här i Sverige använda detta förnämliga ord *glad*

  köp nya nystan *ler*
  när de nerpackade behagar dyka upp kan du juh alltid sticka matchande mössa och/eller vantar och/eller halsduk till Morris...
  i värsta fall kan du juh ge bort/sälja/byta dom ;)

  kraMyz

  SvaraRadera
 2. Jag är också en tvåärmsstickare och även tvåsocks och tvåvantsstickare. Även om man skulle skriva upp ur man gjort så kommer alldeles säkert lappen bort. Sedan blir et ju klart samtidigt. Spännande att se det färdiga resultatet av Morris!

  SvaraRadera
 3. kökkenmödding är arkeologernas salongsfina namn på gammal sophög..om jag minns rätt

  SvaraRadera
 4. Ing-Marie
  Ja - lita aldrig på en lapp, när jag äntligen hittar den åter visar det sig ständigt att jag inte alls skrivit upp det jag trodde jag skrivit på den iaf. Hopplöst.

  KnitLena
  Tyvärr är min egen stickkökkenmödding rätt stor ... undras om "soptipp" vore ett bättre arkeologiskt begrepp?

  Myzpyz - tack för shoppingstödet!

  SvaraRadera