söndag 10 oktober 2010

Lotus Blossom Tank

till min kära nièce.

Beskrivning: av Sharon Shoji ur The Best of Interweave Knits från 2007.

Garn: två härvor ljusblå Kalinka (560) och sex nystan mellan/ljus/duvblå av BC garn Allino (30).

Stickor: KnitPro rundstickor 3,75 och 4.

Betyg: skulle gärna sticka den igen!

Kommentar
Det här har varit ett roligt arbete. Spetsen är enkel att lägga på minnet och jag behövde inga (ivägen)markörer för att ha kunskap om var jag var.

Mindre roligt var garnet. Är ingen vidare linstickare men gillar verkligen resultatet i vanliga fall, även om man sannerligen får arbeta för det. Men BC:s Allino ... tror faktiskt att vi aldrig någonsin kommer träffas igen ... för dammigare garn har jag knappt träffat. Under denna månad har jag varit hes, dammigt hes, för jämnan och skrovligare ändå när jag stickat. Och täppt. Kanske korkat av mig som inte kan gå in i en textilbutik utan att nysa att köpa ett garn med lin och bomullsblandning men ska det verkligen behöva damma så?

Tackar Litet Nystan som hjälpte mig hitta garnet som varit ett bra alternativ till vad som anges i beskrivningen. Blir alltid glad över att möta lyhördhet i världen!

Valde minsta storleken men tycker ändå att den känns lite väl rymlig. Kommer nog behöva ett sammetsband vid det första hålvarvet nedanför bysten.

2 kommentarer:

  1. Så snygg så snygg!!! Den ska du vara supernöjd med och mottagaren blir hellycklig det är jag övertygad om!

    SvaraRadera
  2. Super snygg modell. Grattis till ett väl genomfört projekt. Dammigt garn är inte kul. Likaså det som luddar så man ser ut att vara kattägare fast man inte är det.

    SvaraRadera