fredag 22 oktober 2010

oktobersnö


Hösten! Vad känns bättre? Snökaos också! Wow.

På riktigt -min favorit av alla är november. När mörkret smyger nära dagen och naturen blir alldeles tyst, förutom regndropparna som landar på den lövtäckta mossan. Folk i gemen anser mig fullständigt förryckt men det berör mig inte. November rular och snart är vi där!

Har stickat färdigt min Striped Beanie i Rowans Felted tweed men tycker den blev för lång. Det må vara så att jag är skitlång, men mitt huvud är det inte. Vad som irriterar en smula är att mössan på bild i boken aldrig kan vara stickad efter den beskrivningen. Vore den det skulle mössan på bild vara lääängre och ha fler repetitioner av randningar. Tror jag.

Ska pilla upp den ikväll och börja minskningarna några ränder tidigare. Sedan tror jag att jag vill sticka ett par torgvantar i samma mönster men jag har inga strumpstickor i rätt storlek så det får anstå tills jag far till stan och gör av med pengar.

Vad göra in the meanwhile? Har garn till den här och till den här, men också till de här. Kanske skulle jag också kunna röja i min djungel av UFO:s men ... nä ... tro'ntere.

3 kommentarer:

 1. Haha , morsomme UFO'S :-))

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig, jag tycker också om november! Hösten är bäst och visst är det vackert med alla färgranna löv. Jag tycker särskilt mycket om att gå omkring med löv runt fotknölarna. Det kan en del människor förstå, även om de tycker bättre om vår och sommar, men att gilla november när det är mörkt och kallt och blött är det svårt att få förståelse för. Bring it on, säger jag.

  Förresten, du efterlyste var jag tyckte om aran och gansey-böckerna. Jag har tänkt att jag ska skriva nåt om dem, men jag har inte riktigt haft så mycket tid och lust att blogga på sista tiden. Men det kommer! fast du hinner säkert köpa böckerna själv innan jag får ändan ur... ;)

  SvaraRadera
 3. Vilma
  - du skulle se hur min a ufos ser egentligen ... värre.

  katarinaknits
  - aha, du räknade ut att jag skulle köpa lite själv? Har k a n s k e råkat köpa den nya utgåvan av "Aran knitting" av Starmore. Asplund knits skrev så här om den: http://asplundknits.blogspot.com/2010/10/starmore-swatch.html
  och jag antar att det är allt man kan säga?

  SvaraRadera