torsdag 16 september 2010

att handla i edinburgh


var alldeles för lätt. Som tur var hade jag resesällskap som inte hade en aning om att vi skulle "råka" passera garnaffärer överallt och heller inte tyckte illa vara. Tvärt om faktiskt, det var inte bara jag som handlade.K1 yarns på 89 West Bow hade jag redan innan kollat att de saluförde Jamiesons spindrift, ett garn jag varit nyfiken på ett tag. Men när det gäller färger så finns det inget bättre än irl för att veta om man tycker om eller inte. Butiken var mycket trevlig, roliga garner, fina handtryckta tyger och trevlig personal.Samma trevliga bemötande fick vi på McAree Brothers, 19 Howe Street, där jag fick tag på garn, litteratur och knappar. Har letat i evigheter efter stora tryckknappar vilket jag äntligen fann! Damerna i butiken berättade att när Rowan lade ner sin knappproduktion köpte de allt de kom över. Bra tänkt tycker jag.
De prickiga och randiga pastellknapparna kunde jag motstå men eftersom jag vet att det finns massa knapp- och prickgalet folk därute fotade jag dem. Dessutom lovade damerna mig att de skulle lägga upp dem på sin hemsida och ja - de sänder till Sverige. Ifall att någon skulle få buttoncravings grande.

Trivdes faktiskt med hela Edinburgh ... men ... jag önskar att jag köpt mer garn. Nästa gång så!

3 kommentarer:

 1. Tack för titten.
  Vilken trevlig resa du gjort.

  SvaraRadera
 2. Å! Tack för tipsen! Jag ska dit i november, och jag är väldigt glad över att du hittat en White Stuff-butik där, jag tycker så mycket om deras kläder!

  SvaraRadera
 3. Emmas Dagar - ja det var en bra resa. Längtar faktiskt tillbaka ordentligt.

  Katarinaknits - White Stuff butiken hade inte bara fantastiska kläder med intelligenta detaljer (hela familjen ekiperade sig där) utan också very nice staff. Så jag rekommenderar den varmt. Dessutom låg den nära McAree Bros., på 27 George Street.

  SvaraRadera