söndag 27 mars 2011

skönaste lagårdskatten, mössa, hästhår och gammal skåpmat

Hästarna fäller i mängder. När man ryktar har man hästhår ÖVERALLT. Det, mina damer och herrar, är ett tvärsäkert vårtecken.




Hittade en gammal stickning som fått ligga till sig ett par år. Minns att den åkte ned i påsen för att jag inte var nöjd med jämnheten men jag har åldrats sedan dess och min syn kanske degenererat lite. Tycker den är tillräckligt bra för att slutföras. Typ. Klappar den lite iallafall.


lördag 26 mars 2011

bra, bra, bra


Bra, bra, bra Lykke Li!
.
Tack för de fina kommentarerna på mössan. Den blev fortfarande lite stor så jag körde den i tvättmaskinen och den kom ut perfekt. Tokvarm mössa som passar utmärkt när man cyklar till jobbet i minusgrader.

söndag 20 mars 2011

modern fana hat

.
Beskrivning: Modern Fana Hat ur Kirsten Spurklands "The Knitting Man(ual)".
.
Garn: Jamieson's Shetland Spindrift i färgerna bramble (björnbär), lomond (en sjö?), leprechaun (pyssling, vätte), burnt ochre samt pebble (småsten). Riktigt fint garn. Gick från okänt till favorit i en grisblink!
.
Stickor: strumpstickor 2.75 samt KnitPros rundsticka 3,25.
.
.
Betyg: Vet faktiskt inte om jag tycker den är särskilt snygg. Jo, det gör jag kanske, men toppen på mössan är så där, skrynklig i hoptaget på ett lite slarvigt sätt. Konstig beskrivning! Orkar inte göra om.
.
Kommentar: Tycker det är så roligt att få något avmaskat att jag kunde stickat vad som helst. Skönt att sticka fair isle igen men jag brukar kunna sticka jämnare, det kanske kommer tillbaka. Den blev lite stor så jag har valkat den lite för hand.
..
.
Hurra!

lördag 19 mars 2011

det ljusa livet



Cinas garn sålde Rowans Cocoon för en snällare prissumma så jag passade på att köpa på mig lite. Har sneglat på (läs: "dreglat över") Drifter ur Rowans knitting magazine 48. Nu har jag 12 nystan i färgen cairn (arkeol. stenkummel, röse), eller som jag kallar den - rågmjölsgrötsfärgad.



När den här våren, vårterminen och prövningen är slut så ska jag komma hem gott före läggdags och hinna sticka "alla maskor en gång - varje dag"(Var har jag läst det? Här på nätet i alla fall. Men vem?).


Ny snö men nu med vårsol. Det är bra.


Stickade på mössan i köket i lagårn. Nu luktar den ko, get och får. Det är också bra.


Vissa saker går bara inte att slänga. Även om man föresatt sig att bara hiva bort saker hela långa dagen. Så är det bara. No way.

söndag 6 mars 2011

tunna stickor gör mig deprimerad

men nu ger jag mig på dem i alla fall. Länge sedan jag stickade under fyror. Tycker fyror är gränsen till vad kropp och psyke förmår stå ut med.



Ungefär sex veckor efter operationen av handleden blev den tokinflammerad. Då fick jag en kortisonbehandling till och nu - pepparpepparpepparpeppar - är jag helt smärtfri och rörlig i både tumme och handled.



Sålunda dags för stickning. Tagit fram garnerna jag köpte i Edinburgh för att göra en Modern Fana Hat som finns i Kirstin Spurklands "The knitting Man(ual)".


Kanten som viks in under resåren stickas i 2.75 så jag knatade iväg och köpte KnitPro:s strumpstickor. Stickar andäktigt. För att jag stickar. För att inte ta sönder stickorna. För att färgerna är så intensiva.

Tände eld i kökskaminen vid frukost utan att tänka på att det skulle bli solsken idag. Nu sitter jag med ytterdörren öppen, drabbad av värmeslag, och lyssnar på den helt galna fågelsången därute. Takdropp och snickarfritt. Bra dag.