söndag 20 mars 2011

modern fana hat

.
Beskrivning: Modern Fana Hat ur Kirsten Spurklands "The Knitting Man(ual)".
.
Garn: Jamieson's Shetland Spindrift i färgerna bramble (björnbär), lomond (en sjö?), leprechaun (pyssling, vätte), burnt ochre samt pebble (småsten). Riktigt fint garn. Gick från okänt till favorit i en grisblink!
.
Stickor: strumpstickor 2.75 samt KnitPros rundsticka 3,25.
.
.
Betyg: Vet faktiskt inte om jag tycker den är särskilt snygg. Jo, det gör jag kanske, men toppen på mössan är så där, skrynklig i hoptaget på ett lite slarvigt sätt. Konstig beskrivning! Orkar inte göra om.
.
Kommentar: Tycker det är så roligt att få något avmaskat att jag kunde stickat vad som helst. Skönt att sticka fair isle igen men jag brukar kunna sticka jämnare, det kanske kommer tillbaka. Den blev lite stor så jag har valkat den lite för hand.
..
.
Hurra!

5 kommentarer:

 1. Verkligen fin och härliga färgkombos. Men var är resåren som syns på mössan i inlägget nedan? Är den invikt? Gissar i så fall att mössan är supervarm...

  SvaraRadera
 2. Grymt snygg och såhär på bild ser den iaf helt ok jämnstickad ut också. :)
  Loch Lomond finns det mycket riktigt en sjö i Skottland som heter, jag har åkt båt på den för några år sedan. Sen om nyansen är döpt efter den sjön ska jag låta vara osagt.

  SvaraRadera
 3. Snygg mössa i fina färger. Men håller med om "toppen" på mössan. Syns kanske inte när den sitter på huvudet?!
  Såg jag möjligtvis en Ridgeback på förra inlägget? Jag har tre såna livsnjutare.
  Ha en fortsatt skön söndag!

  SvaraRadera
 4. Jag är så himla sugen på att testa Jamieson's Shetland Spindrift nån gång. Verkar som ett skönt garn att sticka med och alla fantastiska färger. Men, men, det får vänta till handleden rättat till sig.

  SvaraRadera
 5. Jättesnygg mössa i härliga mönster.

  SvaraRadera