lördag 6 augusti 2011

mörkögda augustinatt



Augusti slog knock out på mig. Kan det vara de många kalla doppen i havet som får mig att varje morgon vakna upp och vara apförkyld för att sedan tillfriskna under dagen och till kvällen vara helt slut? Eller är det alla luftkonditioneringsapparater och fläktar som stökar till det? Eller beror det på att jag plockat på mig jourjobb varenda helg? En delikat cocktail blir det. Nätterna har mörknat redan och björkarna gulnar av torkan här på udden.



Krusbärsbuskarna dignade så smått trots att hönsen har fått kalasa fritt och att jag tidigare erbjöd min granne fri tillgång för att hon skulle kunna bjuda sin påhälsande utomlandsboende bror på krusbärskompott. Plockade armarna repiga och bakade krusbärskaka med kardemummatäcke. Följde nästan ett recept (som man hittar här) och kan berätta att den är godare dan därpå och att man naturligtvis borde dubbla kardemummatäcket. Ändå är den farligt god.




Stickar lite i taget, i vanlig ordning. Mönstret kräver koncentration och garnet gillar inte allt för varma händer. Trodde jag skulle gilla vissa mönsterrapporter och ogilla andra men mina förväntningar har visat sig vara negativ av verkligheten. Tycker nuppstegen är trist medan den klättrande XO-bården är så intressant - och den slingrande, smala snoken blir himla fin! Den centrerade rapporten är helt oengagerande av någon anledning jag inte begripit än.




Nu - ett dopp till.

4 kommentarer:

  1. Vilket fantastiskt flätmönster och härlig färg på garnet. Jag ser verkligen fram emot att få se mer av den tröjan vad det lider.

    SvaraRadera
  2. Det var nog det vackraste mönstret jag någonsin sett MEN jag skulle då aldrig ge mig på det. Jag skulle bli gaaaalen av alla felstickningar!

    SvaraRadera
  3. Tjusigt! Flätstickning är så stiligt tidlöst.

    SvaraRadera