lördag 24 september 2011

mörknande vardag

Vardagsfart. Kursstarter att hålla i och kursstart att delta i. Jobba. Förstå. Rädda gammal vacker kökssoffa från år av övermålningar med hiskeliga plastfärger, stå ut med resultatet. Bita ihop och uthärda sista månaden (snälla, snälla, snälla, snälla) av överdjävulskt husbyggande. Måla. Käka kalla äpplen från de vinglande träden och häpna över hur mycket smak det kan finnas innanför ett skal. Icke sticka en maska för att ron till det fattas. Tacka nej, tacka nej, tacka nej igen för att det bara inte går. Tacka ja, för att jag bara inte kan motstå. Styvnackat vägra sätta på elementen. Med sorg i hjärtat montera ned den gamla kaminen som gett så mycket. Plocka ned några svampar i fickan på väg till hästarna, plocka några fästingar vid hemkomst.Septemberkompott.

4 kommentarer:

 1. Förstår att du inte har fått ro att sticka med allt detta att göra!! Hoppas det blir bättre snart. =)

  SvaraRadera
 2. Din soffa kommer att bli jättefin! Vi äger en nästan likadan köksoffa som turligt nog aldrig har blivit ommålad utan har den ursprungliga bruna färgen och är nött efter tidens tand. Det som skiljer våra soffor från varandra är att vår är lite svängd i början och slutet på den bakre brädan bak.
  Lycka till med det fortsatta byggandet önskar Paradiset Kaos

  SvaraRadera
 3. Vilken otroligt fin soffa! Den ser ut som en korsning mellan den kökssoffa jag är uppvuxen med och den jag skaffat mig som vuxen.

  SvaraRadera
 4. Vilken fin soffa!

  Skulle så vilja ha en sån, men tyvärr är köket allt för litet..

  Har oxå kämpat emot att sätta på elementen, men nu har jag fått ge efter, det är för kallt om mornarna..... ;o))

  SvaraRadera