söndag 20 februari 2011

snö, snö, snö och kyla!

Ända sedan min handled blev sjuk för ungefär ett år sedan har jag småfuskat med ett lapptäcke. När jag var liten gillade jag verkligen lapptäcks- och applikationsteknik och har längtat lite tillbaka till det sedan dess. Ni vet, sjuttiotalstextilsslöjd! Minns speciellt en kudde som jag gjorde med enkla lappar i vinröd manchester och brunrutig bomull. Tyckte den var mycket lyckad.

Lapptäcket jag jobbat med nu har från början inspirerats av Fassetts "Gypsy Garden". En enkel modell som jag sedan har modifierat lite i taget. Har klippt och sytt så långt handleden tillåtit, vilket ju varit ibland mycket lite men det har gått bättre än stickandet i alla fall.


Hur som helst så har jag suttit fast i den kreativa processen ett tag nu. Som du kan se på bilderna har jag ett fält med ram, men jag vill verkligen ha ytterligare en ram, något som avslutar och omlåter. Har letat överallt efter tyger som känns bra, och som följer min berättelse (ska låta dig höra den om jag någonsin blir klar med det här projektet). Vet inte hur många alternativa ramar jag testat, fotat, sytt för att sedan förkasta, radera och sprätta upp.


De flesta lapparna har jag hittat hos Squarelizonline som jag förföljt på olika mässor. Så trevliga människor (!) och så har de de där urtvättade kulörerna i mönster som jag behöver i den här quilten. Täcket innehåller också lappar från mitt liv, från Tradera och från loppisar. I helgen tog jag mig till Syfestivalen och Sticka!s årsmöte i Älvsjö. Då passade jag på att stöka runt bland Squarelizonlines utbud igen och nu tror jag att jag kanske har lyckats finna textilen till min ram


Kanske... Eller... Ändå inte?

Egenligen känns det lite väl corny att hålla på att sy till ett hus som ännu inte är byggt. Äh, jag är väl corny då.
Att låta byta ut alla fönster den här vintern var också corny. Very.
(Fattar inte varför Blogger inte tillåter mig mellanrum mellan stycken. Någon som vet?)

12 kommentarer:

 1. nej jag vet inte, jag har inga problem med mellanrum. men jag hade ont i handleden för några veckor sedan, efter att ha stickat klart helveteskoftan (som, till sist, blev mycket lyckad). som tur är gick det över efter ett par dar, med hjälp av vila, värme och tigerbalsam. men du får vara försiktig med det där, jag känner folk som fått bestående men. ta många pauser i stickandet, träna händerna med sånna där ringar och bollar man klämmer ihop, så ska du nog kunna fortsätta sticka.
  imponerande fint lapptäcke också :)

  SvaraRadera
 2. hej trist med ond handled, det begränsar mycket. Tack för den fina boken och chokladen, jag tog hem en låda tyg som stått i vårt förråd, vi är snart klara med vår husrenovering och jag är mycket inspirerad att sy lapptäcke/kuddar till oss. ditt täcke är jättefint!

  SvaraRadera
 3. Verkligen läckert lapptäcke, ser fram emot att få se bild av den när den blir klar!

  Lycka till med husprojektet också, verkar som ett bautaprojekt!

  Ha det så jättegott!

  SvaraRadera
 4. Man kan ju fuska lite: byt rad, sätt dit en punkt (vit) för att fylla mellanrummet och sedan byt rad igen.

  Alla medel är tillåtna i pyssel och bloggeri :P

  (Himla vackert lapptäcke!)

  SvaraRadera
 5. Lapptäcket är underbart, vackra nyanser, lite drömlikt sådär!

  Jag brukar kunna göra mellanrum mellan stycken, jag trycker bara retur. Tror jag! :-)

  SvaraRadera
 6. Blogger är liksom Facebook lite avigt och envist och gör inte som man vill. Ibland fungerar det alldeles utmärkt och andra gånger inte alls. Lika förargande varje gång det inte funkar.

  Nina
  http://ninalindh.blogspot.com

  SvaraRadera
 7. Vilket vackert täcke! Jag gillar det verkligen, även om jag vanligen sällan går igång på de där blekta nyanserna. :)
  Jag kan bara hålla med ovanstående om Blogger, lite varannandagsväder verkar det vara ibland.

  SvaraRadera
 8. Vilket härligt lapptäcke!

  SvaraRadera
 9. Vilket kalastäcke det kommer bli! Jag tycker din tanke med ljus yttre bård kommer bli perfekt! Du har verkligen fått till en härlig retrokänsla!
  Nu får du mig som följare! Det är så roligt att få killar in i montern som shoppar tyg :0)Å så är jag en nyfiken rackare som gärna vill få se din kvilt klar! Den vill bli bra!
  //Skylthaxan

  SvaraRadera
 10. Fint lapptäcke! Du har iaf ett hus på gång till ditt täcke, min mor köpte servis till sitt sommarhus när de bestämde sig för att sälja båten och köpa ett sommarhus istället. Tog väl ett par år innan servisen kunde börja användas... =)

  SvaraRadera
 11. superfint täcke.
  älskar att titta på tygerna på mässan o får en massa bilder i huvudet på olika täcken/bonader att sy. om jag nångång får ett hobbyrum så kanske jag testar att sy lappteknik :)

  då var du killen på årsmötet! tyckte det var skoj att det var en kille med *ler*

  ha det bäst,
  kraMyz

  SvaraRadera
 12. Tack alla ! för fina kommentarer! Det kommer komma mer om detta lapptäcke. Oroar mig för God only knows hur mycket detaljer och saker som helst. Nu verkar det plötsligt finnas människor här i bloggen att tillfråga!?

  FÄNK JO ALL!

  SvaraRadera