lördag 20 november 2010

bon jour!

När jag nyligen fyllde år fick jag en helg i Paris i födelsedagspresent. Lyxigt, eller hur, och jag som inte ens fyllde jämnt. Resan var redan bokad alldeles strax inpå så det var bara att ta semester från det ena och fixa vikarie till det andra, packa väskan och dra iväg. Det regnade nästan hela tiden i Paris men det gjorde ingenting. Huvud, hjärta och själ fick en paus, magen fick mat och ögonen med. Franska garner låg långt ned på min prioriteringslista men jag hann med ett besök till La Droguerie. Där inne fick man inte fotografera så ni får lita på mig när jag berättar att de hade fina garner, väldigt många knappar och orimligt mycket pärlor. Orimligt!
Troligtvis höll jag redan då på att bli förkyld för jag köpte ingenting - rien - och butiken var knökfull med små fransyskor i varierande åldrar vilket gjorde att jag kände mig som en vacklande jätte. En konstig jätteman som försmäktade i butikens värme (det var 16 grader ute och många parisare bar dunjackor, inne i butiker klämde de i med elementen vilket gjorde att man fick bita ihop för att inte klä av sig helt).Vet du, inte heller på Syfestivalen köpte jag något garn, trots att jag och mina vänner var där i nästan fem timmar. Internet möjliggör inköp från alla världens hörn hela tiden, och inget på mässan fångade mina ögon mer än som eventuella planer. Sedan slog viss snålhet till, om man vet att ett garn kostar tio kronor mindre nystanet både i butiken i kvarteret och på nätet känns det konstigt att inte gå dit istället för att trängas med väldigt många korta människor. Som tur var för utställarna har jag dock ingen koll på kostnader för broderi och lapptäckstyger vilket gjorde att jag fyllde ryggsäcken i alla fall.
Nu ropar sängen på det här snorfyllda huvudet, så jag går och lägger mig med Åsa Wettres "Gamla svenska lapptäcken", en all time favorit.

lördag 6 november 2010

jag ljuger så bra - not

Idag ska jag gå på Syfestivalen och trängas med ... er?
Planen är att inte köpa något alls (mycket trolig) men eventuellt titta efter någon rulle med fat quarters eftersom jag inom en överblickbar framtid förhoppningsvis kommer rehabilitera min hand efter en operation och då inte kunna sticka. Inbillar mig dock att jag kommer kunna sy på min trasiga symaskin? Egentligen kan jag inte sticka nu heller men gör det iallafall. (Men säg inte det till min doktor.)
Så något garn ska jag inte införskaffa. Eller?
ny kalv!

onsdag 3 november 2010

Jobbar. Pluggar. Jobbar.


Träffar vänner. Reser roliga resor.


Stickar? Hm. Stickar i ryck, när inget annat borde göras men gillar inte garnet - Rowans Cocoon - eller är det så att KnitProstickorna är för spetsiga? Färgen Shale påminner om det egenspunna garn jag har i gömmorna gjort av gotlandsfårsull. Garnet är vackert men har svårt att sticka i det för så snart jag tittar på något annat i min omgivning stickar jag genom garnet och får sedan sitta och akcits segnälkab. Men resultatet blir fint.