söndag 19 september 2010

herr avig tar rygg på framsidan

Lotus blossom tank tar form snabbare än jag trodde. Men så har jag stickat mig till både mittihandenblåsa och pekfingersprickor också. Taskig kombo av lingarn och att sticka hårt.


Strax färdig att överge rundstickandet och attackera front och rygg. Dessvärreblir jag osäker på storleken nu - small eller medium? Har redan förlängt livet med en spetsrapport då det inte känns snyggt med riktigt korta toppar just nu men jag tänker nog ändå satsa på small. Har kollat andras varianter av plagget på Ravelry och vill inte sticka något säckigt - å andra sidan ser det inte alls snyggt ut när det slätstickade partiet inte börjar under bysten utan mitt på den. Eftersträvar lagom.


Hemlisstickningar kan vara en sådan vånda, eller hur?
PS Lotusblommor? Någon som ser dem? Själv ser jag bara aliens! DS

torsdag 16 september 2010

att handla i edinburgh


var alldeles för lätt. Som tur var hade jag resesällskap som inte hade en aning om att vi skulle "råka" passera garnaffärer överallt och heller inte tyckte illa vara. Tvärt om faktiskt, det var inte bara jag som handlade.



K1 yarns på 89 West Bow hade jag redan innan kollat att de saluförde Jamiesons spindrift, ett garn jag varit nyfiken på ett tag. Men när det gäller färger så finns det inget bättre än irl för att veta om man tycker om eller inte. Butiken var mycket trevlig, roliga garner, fina handtryckta tyger och trevlig personal.



Samma trevliga bemötande fick vi på McAree Brothers, 19 Howe Street, där jag fick tag på garn, litteratur och knappar. Har letat i evigheter efter stora tryckknappar vilket jag äntligen fann! Damerna i butiken berättade att när Rowan lade ner sin knappproduktion köpte de allt de kom över. Bra tänkt tycker jag.




De prickiga och randiga pastellknapparna kunde jag motstå men eftersom jag vet att det finns massa knapp- och prickgalet folk därute fotade jag dem. Dessutom lovade damerna mig att de skulle lägga upp dem på sin hemsida och ja - de sänder till Sverige. Ifall att någon skulle få buttoncravings grande.

Trivdes faktiskt med hela Edinburgh ... men ... jag önskar att jag köpt mer garn. Nästa gång så!





onsdag 15 september 2010

Det är svårt att blogga utan dator

men skam den som ger sig.

Skall så småningom redovisa garngläntor i Edinburgh, Lotus Blossom Tank (jag avskyr varv 11 i spetsrapporten men annars funkar vi rätt bra ihop) och lite annat smått och gott. Det får dock anstå till dess att jag har tillgång till den egna datorn.

Knappt hann herr avig komma igång då detta kom:

Tack Hildurs barnbarn! Jag är hedrad!

Reglerna stipulerar att den vill skickas vidare till sju andra bloggare men jag lämnar denna del öppen och låter vem som helst ta för sig av godbiten. Man ska även berätta sju saker om sig själv, so here it goes;

  1. klarar sällan av att hitta saker inom hemmets väggar men släpp mig i en skog och jag hittar mänskliga ekon överallt såsom nedgrävda vedspisar, gamla flaskor, slipstenar och - mest överraskande hittills - porslinsdockor,
  2. äger en liten mennaggandegod samling av religiösa broderade bonader,
  3. knarkar litteratur av alla sorter,
  4. hamnar ibland i Traderatristess och budar oeftertänksamt på saker jag inte vill ha,
  5. svär alldeles för ofta,
  6. har skatan som favoritfågel,
  7. kallas ibland för "farbror Grå" på jobbet till följd av min absoluta och true love till färgen grått.

måndag 13 september 2010

tisdag 7 september 2010

Dr. G's Memory Vest


Nu så!


Hopsydd, färdigstickad och alla trådar fästa. Slutet på en relation och början på en ny.

Är så nöjd med denna att jag ska låta den åka med till Skottland om ett par dagar.

Med på resan kommer Lotus Blossom Tank ur "The best of Interweave Knits", en stickning som behöver bli klar i ett nafs. Tyvärr är jag inte känd för att vara någon snabbstickare så kanske blir det ingen födelsedagspresent utan en julklapp?

torsdag 2 september 2010